Responsabilitatea noastră

La Trollbeads, credem în două lucruri; facem totul din inimă și menținem responsabilitatea socială. Aceste valori sunt factori esențiali pentru noi deoarece conducem o afacere globală.
"Dorința mea este ca proiectele de caritate pe care le alegem să fie cât mai variate. Pentru că în tot ceea ce facem, este vorba doar de oameni." - Lise Aagaard

Responsabilitatea noastră

Ce sunt talismanele Uniques

„Uniques” este termenul care definește o parte cu adevărat specială din colecția Trollbeads. Acestea sunt talismanele unice, create la atelierele Trollbeads din India și Africa și vândute în întreaga lume. A început ca un proiect de caritate mic, dar ulterior a devenit o parte importantă a Trollbeads, atât pentru companie, cât și pentru clienții noștri.

„Dacă doriți cu adevărat să ajutați oamenii din țările din lumea a treia să se dezvolte economic, trebuie să-i învățați ce faceți cu succes.” Aceste câteva rânduri dintr-o revistă au fost ceea ce a inspirat-o pe Lise Aagaard să înceapă această călătorie uimitoare pentru Trollbeads: să-i învețe pe cei care au nevoie să facă talismane de sticlă, oferindu-le posibilitatea de a se exprima și de a crea artă.

Responsabilitatea noastră

Primul atelier

În 2005, Lise și Peter Aagaard au înființat primul atelier în Dharamsala, India de Nord. A fost un program creat pentru a ajuta refugiații tibetani. Atelierul a fost înfinanțat prin ceea ce se numește „soft loan” – un împrumut fără dobândă. Aceasta înseamnă că, dacă afacerea nu face niciun profit, datoria nu trebuie rambursată; iar dacă afacerea se dovedește a fi un succes, banii investiți trebuie rambursați și apoi transferați în alte proiecte autosustenabile.
Refugiații din Dharamsala au fost duși într-un atelier unde au putut produce talismanele de sticlă pe care au fost învățați să le facă. De asemenea, a fost înființat un magazin de pe strada principală pentru a vinde talismanele. Magazinul s-a dovedit a fi prea mult pentru acest proiect și a fost închis pentru ca lucrătorii de talismane să se concentreze pe arta sticlei.

Responsabilitatea noastră

Cum funcționează?

La început, ei produceau talismane de sticlă inspirate din modele furnizate de Trollbeads, dar pe măsură ce abilitățile și creativitatea au crescut, au început să își creeze propriile modele, dintre care unele au devenit parte a colecției Trollbeads și au întemeiat baza pentru ceea ce va deveni colecția Uniques. În 2009, proiectul s-a extins și a fost creat un al doilea atelier în Jaipur, India. Acest atelier s-a concentrat pe ajutorarea femeilor cu un trecut problematic sau ce sufereau de o boală.

Bazându-se pe experiențele lor din proiectele din India, Trollbeads a înființat Atelierul Malawi în 2010, care a oferit unui grup de tineri cu probleme de sănătate oportunitatea de a învăța arta fabricării talismanelor de sticlă.

Responsabilitatea noastră

Pasiunea pentru Colecția Uniques

În 2012, Trollbeads a început al patrulea atelier. De data aceasta a fost în Dehradun, India, la poalele munților Himalaya, unde scopul a fost ajutorarea bărbațiilor tibetani exilați.

Trollbeads a ajutat începand din 2005 la înființarea atelierelor și la formarea oamenilor în arta realizării talismanelor din sticlă. Primul proiect a avut un mare succes și era clar că acești oameni au o creativitate care nu putea fi ignorată. Atelierele au libertate creativă, care s-a transformat în multe talismane frumoase și unice de sticlă, dând nume acestei uimitoare colecții: Uniques. O colecție de talismane de sticlă unice.

Responsabilitatea noastră

Trollbeads

Etica în afaceri: promovarea practicilor etice de afaceri.

Drepturile omului și performanța socială: promovarea drepturilor fundamentale ale omului, tratarea angajaților și a comunităților în mod echitabil și cu respect, încurajarea unei forțe de muncă diverse și asigurarea unui mediu de lucru sigur.

Grijă în utilizarea Resurselor: Promovarea utilizării eficiente a resurselor și a energiei, protejarea biodiversității și reducerea și prevenirea poluării.

Sisteme de management: Respectarea legii aplicabile, evaluarea impactului și beneficiilor, stabilirea politicii și gestionarea riscurilor de afaceri, inclusiv contractori, furnizori și parteneri.